Dikkat! Sosyal Medya Gerçekleri: Çocuk İşçiler

İnternet siteleri, yeni medya, sosyal medya ve bu alemde yükselenler ile dikkat çekenler burada.
Cevapla
Yabgu Nizam Pasha
Mesajlar:542
Kayıt:Pzt Oca 28, 2019 10:53 am
YNP Puan:2
Dikkat! Sosyal Medya Gerçekleri: Çocuk İşçiler

Mesaj gönderen Yabgu Nizam Pasha » Pzt Nis 15, 2019 2:27 pm

Resim

Sosyal medya platformlarında sık sık karşımıza çıkan ve oldukça da sevilen çocuk modellerin ardında yatan gerçek son derece üzücü.

Sosyal medya her geçen gün hayatımızda daha büyük bir yer kaplamaya devam ediyor. Haliyle de akla gelebilecek her türlü içerik üretilerek çeşitli mecralar aracılığıyla kitlelerin karşısına çıkarılıyor. Bu içerik türleri arasında son yıllarda yükseliş yaşayanlardan birisi de çocuk modeller oldu. Tüm sevimliliklerini kamera karşısında sergileyen minikler oldukça popüler hale geldi.

Aslında bu içerikler tamamen zararsız gibi görünse de bazen karşımıza çıkanlar hepimizi üzer nitelikte. Daha birkaç saat önce doğan bebeğine giydirdiği tulumun reklamını yapanlardan dört yaşındaki çocuğunu makyaj boyalarıyla heba edenlere kadar pek çok farklı üzücü şeye şahit olabiliyoruz. Tabi “Bunun neresi sizi ilgilendiriyor? Aile memnun, çocuk mutluysa kime ne!” diyenler olabilir. Haklı da olabilirsiniz, ama pedagojiyi de göz ardı etmemek gerek ve bazı uç hadiseler var ki bunlara karşı tepki göstermemek gerçekten çok zor, hatta insanlık ayıbı. Şimdi de onlardan birini, sizlere aktaracağız.

Yazının devamı: https://yabgunizampasha.com/sosyal-medy ... ciler.html

Cevapla

“İnternet” sayfasına dön