Kimdir bu Yabgu Nizam Pasha?

Foruma üye olarak artık bu ailenin bir ferdi olduğunu beyan etmiş, siz değerli kişilerin bölümü.
Yabgu Nizam Pasha
YNP Puan:2
Kimdir bu Yabgu Nizam Pasha?

Mesaj gönderen Yabgu Nizam Pasha » Pzt Oca 28, 2019 2:24 pm

Talha Turhal, 30,

Kişisel olarak dijital oyun sektörüne, oyunlar üzerine topluluklar oluşturarak giriş yaptım. 2005’de başlayan serüven sonucu Total War, Assassin’s Creed ve Paradoxfan toplulukları ortaya çıktı. Bu oyunların Türkiye’deki resmi olarak tanınmış fan sitelerinin kuruculuğunu ve yöneticiliğini üstlenmiş durumdayım. Bu siteler şu an ana üssümüz YNP, yani buraya kanalize oluyorlar.

Sektördeki ciddi atılımım (aynı zamanda ilk işim olur) Avrupa’nın en büyük internet yayın ağını elinde tutan Bestofmedia’nın Türkiye’deki yayın hakkı sahibi Tom’s Hardware Guide editörlüğüyle başladı. 2007’de elit bir donanım sitesi olan THG’de oyun incelemeye başladım. Sonrasında birçok teknoloji/donanım sitesi ya oyun editörleri edindi ya da ayrıca bir site açtı. İlerleyen aylarda THG Oyun açılınca burada yayın yönetmeni oldum. Birkaç ay süren bu tecrübeyi bir başka yere geçiş yaptığım için bir diğer editör arkadaşıma devrettim. Lakin hala gönüllü bir THG editörüyüm. Bağlar kopmuş değil. THG benim evim, yuvam.

Tom’s Hardware Guide Türkiye’den Beyaz Gazete‘ye geçiş yaptım. 2010 Nisan – 2012 Mart tarihleri arasında Beyaz Gazete’nin video oyunları bölümü yayın yönetmenliğini yaptım. Aynı zamanda teknoloji sayfası için girdilerde de bulunuyordum.

Beyaz Gazete’nin yanı sıra, her hafta sonu cumartesi (pazar tekrar) 14:00-15:00 saat dilimleri arasında Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Teknomarket adlı teknoloji programında uzun bir bölümü kapsayacak şekilde video oyunlarını ekranlara taşıyordum, sunuculuk yapıyordum.

Ek olarak Oyun Fest de var. Ülkemize bağımsız bir genel oyun sitesi kazandırma çabası içerisindeyim, başardık da ancak merkezileşme, mücadeleyi tek cepheye düşürme amacıyla bu güzde sitenin operasyonunu bitirerek buraya taşıdık diğer topluluk siteleri gibi.

Başka TV çalışmalarım da oldu. TV EM’in TeknoPark adlı bilim teknoloji programına ve SkyTürk 360’ta canlı yayında izleyicilerle buluşan teknoloji programı Silikon Vadisi’ne danışmanlık yaptım. Oyun bölümlerine metin yazarlığı desteğim oldu.

Yazılı basında da varlık gösterdim. 3 yıl Hürriyet‘tin üniversitelere özel ekinde her perşembe yazılarım çıkıyordu. Kendime ait sayfam vardı.

Türk oyun sektörüne de desteğim sürüyor. Çeşitli geliştiricilere danışmanlık yapmaya, önerilerde bulunmaya devam ediyorum. Üniversitelerde genç arkadaşlara, akranlarıma ve büyüklerime sunumlar yapıyorum.

Son dönemlerde devletin bu dünyayı daha iyi tanıma amacıyla başlattığı hareketlerde de danışmanlıklar yaptım. Örnek olarak T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı verilebilir.

Son projem ise YNP yani burası. Oyuncuların bilinçlenmesini amaçlayan bu projeye siz de destek olabilirsiniz.

Profesyonel İş Deneyimi

DİB Diyanet Radyo Sosyal Medya Yöneticisi Ağu. 2015 – Şub. 2016
HÜRRİYET Kampüs Teknoloji – Oyun Yazarı Eyl. 2012 – Eyl. 2015
SKY TURK 360 TV Silikon Vadisi Metin Yazarı Nis. 2012 – Haz. 2012
TV EM TeknoPark Programı Metin Yazarı Nis. 2012 – Tem. 2012
BEYAZ TV Teknomarket Programı İçerik Yön. ve Sunucusu Nis. 2010 – Mart 2012
BEYAZ GAZETE Teknoloji Sayfaları Yayın Yönetmenliği Nis. 2010 – Mart 2012

Dijital Medya ve Dijital Oyun Sektörü Çalışma/Faaliyetler

GameX Expo & Conference 2012 Danışman (2012 Temmuz’dan itibaren 4 ay)
Tom’s Hardware Guide Turkey Oyun Sayfaları Yayın Yönetmenliği (2010)
OYUN FEST Kurucu Ortağı (Nisan 2012 – Halen)
YABGU NETWORK Kurucu (2011 – Halen)
Assassin’s Creed Türkiye Topluluğu Kurucu ve Yönetici (2011 – Halen)
Crytek Türkiye Topluluğu Kurucu ve Yönetici (2007′den itibaren 8 ay)
Tom’s Hardware Guide Turkey Editör (2007)
TrGamer Serbest Editör (2006 – 2009)
Total War Türkiye Topluluğu Kurucu ve Yönetici (2005 – Halen)

Ödüller ve Seminerler

ODTÜ METU TECH ATOM Global Game Jam Jüri, Onur Plaketi 2011
ODTÜ METU TECH ATOM Global Game Jam Jüri, Onur Plaketi 2012
Hacettepe Üniversitesi Oyun Teknolojileri Semineri Konuşmacı, Onur Plaketi 2012
Karabük Üniversitesi Oyun Teknolojileri Semineri Konuşmacı, Onur Plaketi 2013
Eskişehir Anadolu Üniversitesi Öğrenci, Onur Belgesi 2013-2014
Eskişehir Anadolu Üniversitesi Öğrenci, Onur Belgesi 2014-2015

İş Deneyimi Detaylar:

1000’den fazla dijital oyun test ettim, oynadım.
10.000’den fazla haber yazdım.
500’den fazla makale değeri taşıyan inceleme gerçekleştirdim.
50’den fazla, oyunlarla alakalı, TV’de program sundum.
Ve bu sayılar her geçen gün giderek artıyor.

Tahsil:
AÜ Tarih, Pedagoji, İlahiyat :hos:

Alamızdan dolayı çeşitli faaliyet ve toplantılara çağırılabiliyoruz, geçenlerde katıldığım bir programdan kesit, ekrandan bir örnek

Cihad
YNP Puan:3

Re: Kimdir bu Yabgu Nizam Pasha?

Mesaj gönderen Cihad » Pzt Şub 18, 2019 10:22 am

Paşa baba :P

“Aile Ferdlerimiz Üyelerimiz” sayfasına dön