Nabataea - Nebati

Total War: Rome 2 hakkında Türkçe bilgi alabileceğiniz yegane forum bölümü.
Cevapla
Yabgu Nizam Pasha
Mesajlar:542
Kayıt:Pzt Oca 28, 2019 10:53 am
YNP Puan:2
Nabataea - Nebati

Mesaj gönderen Yabgu Nizam Pasha » Pzr Şub 03, 2019 8:45 am

Resim

Birçok inşaat tekniğine öncülük eden büyük mimarların uygarlığı Nebati, çimentoyu kapsamlı bir şekilde kullanarak gerekli erzağın her zaman teminini sağlayan su geçirmez rezervuarlar inşa eden ilk uygarlıktır. Ayrıca, yaşadıkları dönem göz önüne alındığında Nebatililer cinsiyet eşitliğinin dikkat çektiği, hatta kadınları siyasi ve dini yaşama dahil eden kültürlü ve ilerici bir halktır. Selevkoslular ve Cudyalılar gibi güçlü düşmanlar tarafından sıklıkla tehdit altında olsalar da ilerici Nebati toplumu gelişip zenginleşmeye devam etmiştir.

Nebati, baharat ticareti için önemli bir kesişim noktasıdır; tütsü ve kokulu reçine üreten güney krallıklarıyla başlıca alıcılar olan zengin doğu ve batı imparatorlukları arasında bir kanal görevi görmüştür. Elbette, tüm bu zenginlikleri stratejik açıdan önemli bir coğrafi bölgede muhafaza etmek için Nebatililerin iyi eğitilmiş birliklere ve güçlü bir donanma ordusuna sahip olmaları zorunludur. Kusursuz silahlı kuvvetlerini, çevreyi en iyi şekilde kullanma yetenekleriyle güçlendirerek Petra başkentini zaptedilemez bir şehir hâline getirdiler.

Mısır ve saldırgan Selevkos gibi iki güçlü imparatorluğun arasında stratejik bir dar geçitte yer almak Nebatiler için epey zorlayıcıdır: Bir risk alarak zengin Selevkoslu düşmanlarıyla olan çekişmeye bir askeri çözüm arayışına girebilirler ya da uzun yolu seçerek sindirilmeyi bekleyen daha düzensiz Arap kabilelerin bulunduğu güneye doğru genişlemeden önce konumlarını sağlamlaştırırlar.

Cevapla

“Total War: Rome 2” sayfasına dön