Clan Mors - Mors Klanı

Total War Warhammer I, Warhammer II ve Warhammer III hakkında Türkçe bilgi alabileceğiniz yegane forum bölümü.
Cevapla
Yabgu Nizam Pasha
Mesajlar:542
Kayıt:Pzt Oca 28, 2019 10:53 am
YNP Puan:2
Clan Mors - Mors Klanı

Mesaj gönderen Yabgu Nizam Pasha » Prş Oca 31, 2019 9:22 am

Resim

“Evet, evet, Kudretli Queek burada. Kazanacağız. Başka hiçbir şeyin önemi yok. Yok edeceğiz. Queek, tüm dünyaya ondan güçlü, ondan iyi, ondan ölümcül kimsenin olmadığını gösterecek! İşte o vakit, Gnawdwell emirler hakkında ne diyecek göreceğiz"

Skavenlar, dünyanın altını mesken tutmuş adi ve kötü kalpli fareadamlardır. Yer altındaki inlerinde gizlenen bu yaratıklar gözlerini medeniyetin köklerine dikmiş, karanlık tünellerden çıkıp yukarıdaki dünyayı o iğrenç postlarının, paslı kılıçlarının ve veba misali pisliklerinin içinde boğacakları güne dair planlar yapıp durmaktadırlar.

Skaven Alt İmparatorluk'u, sayısız klandan oluşur. Bunlardan her biri, tıpkı her bir Skaven gibi; mevki, statü ve güç uğruna didişip durmaktadır. Dört Büyük Klan, bu sonu olmayan çekişmede sarsılmaz bir konumda yer alırlar ancak bunların altlarındaki Cenkbeyi Klanları, ihanet ve bozulan ittifaklarla çalkalanıp durmaktadır. Şimdilik en güçlü klan, Mors Klanıdır ve Karak Sekiz Tepe’nin alt kısımlarını oluşturan ve Alt İmparatorluk’un önemli bağlantı noktalarından olan Sütunlar Şehri’ni kontrol ettiklerinden, nüfuzları son derece yüksektir. Mors Klanı’nın büyük hükümdarı olan Cenkbeyi Gnawdwell, fareadam başkenti Skaven Harabesi’ndeki On Üçün Konseyi’ndeki yerini alırken, Sütunlar Şehri, Gnawdwell’in o meşhur Sağ Pençe’sinin altındadır. Queek Kellealıcı.

Öfke ve egonun vücut bulmuş hali olan kızıl zırhlı ve kürkle kaplı savaşçı Queek Kellealıcı, Mors Klanı’nın evladıdır ve tüm Skaven Âlemi’ndeki en yetenekli ve azılı savaşçılardan biridir. Aldığı kellelerin sayısından ve Ulu Garezler Kitabı’nda rekor denebilecek kadar çok bahsi geçmesinden ötürü Cüceler kendisinden nefret eder ancak aynı zamanda Yeşilderililer ile Elfler'in de nefretini üzerine çekmiştir. Queek’in savaş hünerlerinden daha ünlü bir şey varsa, o da onun kibridir. Kellealıcı, kurbanlarının kellelerini ganimet misali biriktirip düşmanlarına ve takipçilerine ne kadar büyük biri olduğunu göstermeye çalışan, güce aç bir narsisttir.

Queek, Sekiz Doruk’ta önemli bir nüfuza sahip olsa da, Gnawdwell onu, Mors Klanı’nın kendisine nerede ihtiyacı varsa oraya gönderir. Gnawdwell’in de parçası olduğu On Üçün Konseyi, Queek onlarla aynı fikirde olsun ya da olmasın, Kellealıcı’yı planları için önemli bir kazanım olarak görmektedir.

Cevapla

“Total War Warhammer Serisi” sayfasına dön