Cult of Pleasure - Zevk Kültü

Total War Warhammer I, Warhammer II ve Warhammer III hakkında Türkçe bilgi alabileceğiniz yegane forum bölümü.
Cevapla
Yabgu Nizam Pasha
Mesajlar:542
Kayıt:Pzt Oca 28, 2019 10:53 am
YNP Puan:2
Cult of Pleasure - Zevk Kültü

Mesaj gönderen Yabgu Nizam Pasha » Prş Oca 31, 2019 9:22 am

Resim

“Sana ihanet edecekler, oğlum, hep yaptıkları gibi. Bırak da önce hepsinin sonunu getireyim.”

Bir zamanlar tüm Elfler birdi, cennet ada Ulthuan’da rahatlık içinde yaşıyorlardı. Ne var ki, her şeyin sonu vardır. İblisler geldi ve Aenarion onları mağlup etmek için ileri çıktı. İlk başta kudretli bir savaşçıydı... Sonra Khaine’in Kılıcını çekti ve soyunu lanetledi.

İblisler sürgün edildi, Büyük Girdap oluşturuldu, ama zaferle birlikte Elfler'in nihai mağlubiyeti de geldi. Aenarion’un soyuna en sadık kalanlar ile Ulthuan’ın geri kalanı arasında hizipleşme yaşandı. Çok geçmeden Elfler birbirleriyle savaştı ve Kara Elfler, daha doğrusu Druchii, savaş, kan ve cinayetin ortasında doğdu. Bu ayrılığa yol açan hadiseler binlerce yıl önce gerçekleşti, fakat bu koca ırkın trajedisinin büyük mimarı hem hayatta hem de hükümdarları arasında en güçlülerden biri. Kendisi Cadı Kral’ın annesi... Ghrond’un Cadı Sahiresi Morathi.

Morathi, Aenarion’un ikinci eşiydi. Aenarion, bu güzel kâhin kadını bir Slaaneshi ordusundan kurtarmıştı. Efsanelere göre çok geçmeden aşık oldular ve Morathi’nin hükmü kesinleşti. Birlikteliklerinden bir oğulları oldu; kaderinde Cadı Kral olmak olan Malekith. Sırf bu yüzden Morathi’nin tarihte önemli bir yeri vardır ama Morathi sadece bir anne olmaktan ötedir. Kara Büyü’yü oluşturmak için büyü spektrumunu parçalara ayıran kişi Morathi'ydi. Zevk Kültü’nü Ulthuan boyunca yayan, kargaşa tohumlarını eken ve Malekith Ulthuan’a el koyanlara karşı harekete geçtiğinde takipçilerinin hazır olmasını sağlayan kişi oydu.

Bugün bile, soydaşları Morathi’ye hem saygı duyar hem de ondan nefret eder. Cadı Kral, annesine tahammül etse de Morathi’nin olayları kendi amaçlarına hizmet edecek şekilde manipüle etmesi çok daha muhtemeldir. Tercih ettiği silahlar, cazibe ve suikast olsa da açık savaşa da yabancı değildir. Geçen binlerce yılda Zevk Kültü’nün nüfuzu arttı ve azaldı ama her daim Morathi’nin hükmü altında kaldı. Bu yüzden Malekith, Cadı Sahire’yi geleneksel güç merkezi Ghrond’dan Antik Quintex Şehri’ne sürgün etmiş olsa da takipçileri hazır ve bekliyor.

Cevapla

“Total War Warhammer Serisi” sayfasına dön