Ebdanians (Ebdanlar)

Total War: Attila hakkında Türkçe bilgi alabileceğiniz yegane forum bölümü.
Cevapla
Yabgu Nizam Pasha
Mesajlar:542
Kayıt:Pzt Oca 28, 2019 10:53 am
YNP Puan:2
Ebdanians (Ebdanlar)

Mesaj gönderen Yabgu Nizam Pasha » Prş Oca 31, 2019 7:50 am

Resim

Resim

Ebdanlar tahtı çalkantılı, fakat avantajlı bir zamanda ellerinde tutuyor. Yunanlılar ve Romalılar tarafından 'Hiberniya' adı verilen adayı ellerinde bulunduran Ebdanlar, tarihte ilk olarak Greko-Mısırlı yazar Batlamyus tarafından MÖ 2. yüzyılda yazılan 'Coğrafya' isimli bilimsel eserde kayda geçmiştirler.Doğu kıyılarında yurtlarını kuran Ebdanlar, aşağı yukarı şu anki Dublin kentinin bulunduğu yerdeki Buvina ve Oboca nehirlerinin arasında yerleşmiştirler. .

Birbiriyle savaşan, ticaret yapan, kendi aralarında evlilikler gerçekleştiren klanların arasındaki lişkiler, bu barbar toplumunu ve kültürünü yönlendiren başlıca etkendir. Gael İrlanda’sında kabile hayatı, akrabalık, sadakat ve çoğunlukla da ortak bir atanın birleşiminden oluşan geniş kapsamlı bir aile diyebileceğimiz klanın etrafında dönerdi. Erkek soyunun yönetme yetkisini aktarabilmesi için, İrlandalı klanların tek bir adamın soyundan gelmeleri gerekirdi. Bu, klan üyelerinin genellikle aynı soydan oldukları anlamına gelse bile, tıpkı dünyanın diğer bölgelerinde olduğu gibi, evlat edinmek veya bir çocuğun koruyuculuğunu üstlenmek oldukça yaygındı. Klanlar, katı bir hiyerarşik sosyal yapının en üstünde bulunan kabile şefleri tarafından yönetiliyordu.

Kaledonya’nın Piktlerine oldukça benzer bir şekilde, İrlandalı kabileler asla Roma İmparatorlu’ğu tarafından fethedilmemiş olsalar bile, ada boyunca keşfedilmiş olan Roma sikkelerinin ortaya koyduğu üzere, onlarla ticaret yapmıştırlar. İyi konumlanmış, savunması kolay başkentleri sayesinde Ebdanlar kendi yazgılarını kontrol edebilmiştirler; İsterlerse Keltik dünyasına hükmedebilecek olan Ebdanlara, ne bu ufak adalardakiler, ne de onun ötesinde yaşayanların hiçbiri karşı koyamazdı!

Cevapla

“Total War: Attila” sayfasına dön