Venedians (Venedler)

Total War: Attila hakkında Türkçe bilgi alabileceğiniz yegane forum bölümü.
Cevapla
Yabgu Nizam Pasha
Mesajlar:542
Kayıt:Pzt Oca 28, 2019 10:53 am
YNP Puan:2
Venedians (Venedler)

Mesaj gönderen Yabgu Nizam Pasha » Prş Oca 31, 2019 7:41 am

Resim

Resim

Venedialılar Slav Avrupası'nın babalarıdır ve ne diğerlerinin umutsuzluğu ne de kaderin öfkesi onların üstünlüklerini sarsamaz!

Bu kabilenin gerçek kökeni belirsizlikle perdelenmiştir, Roma tarihçisi Strabo onlardan ilk kez kuzey Alpler'den, Constance Gölü çevresinden gelen 'Vennones' kabilesi olarak MS 1. yüzyılın sonunda bahseder. Yaşlı Pliny de onlardan bahseder ancak Baltık kıyı bölgelerinin sakinleri olarak. Onyıllar sonra yazan Batlamyus Venedialılardan doğu Avrupa'dan geldiklerini söyleyerek bahseder ki onları yanlış bir şekilde bir Cermen halkı olarak sınıflandırır. Tüm bu konumlar nihayetinde yerleştikleri yerden çok çok uzaktadır. Tipik Romalı kibri olan Batlamyus, Venedlerin sefil yaşam koşullarının ve “itici” görünüşlerinin Sarmatyalılar gibi diğer etnik gruplarla gerçekleşen evliliklerden kaynakladığını söylemişti. Bu ağır görüşlere rağmen, Venedler varlıklarını sürdürdü ve nüfusları o kadar arttı ki iki ayrı topluluğa bölündüler. Doğu Roma bilginleri, Venedlerin diğer pek çok Slav halkının öncülleri olduğunu özellikle belirtir.

Slavların babası olan Venedlerin yaklaşmakta olan 5. yüzyılın büyüyen kasvetine bir rehber ışığı tuttukları düşünülürdü. Ancak önlerinde uzanan yol kolay bir yol değildi, hunlar, Romalılar ve barbarların hepsi de haklı Venedia topraklarına üşüştüler. Yine de, eğer öfkelerine sahip çıkar, ne güçlülere ne de gözükara olanlara boyun eğerlerse, Venedler dünyaya hükmedebilir!

Cevapla

“Total War: Attila” sayfasına dön