Total War Three Kingdoms'ta Türk ve Moğolları Görebiliriz

Total War: Three Kingdoms hakkında Türkçe bilgi alabileceğiniz yegane forum bölümü.
Yabgu Nizam Pasha
YNP Puan:2
Total War Three Kingdoms'ta Türk ve Moğolları Görebiliriz

Mesaj gönderen Yabgu Nizam Pasha » Çrş Oca 30, 2019 4:39 pm

Reddit üyesi Holo_Yoitsu, haritayı değerlendirmiş. Baya kızgın kendisi zira KOEI adlı firmanın Three Kingdoms oyunlarındaki gibi kısıtlanmasına anlam verememiş. Biz uzağız, onlar yakın, birçok kabile, krallık şu bu yönünden eksik var dese de haritadaki üste "Ordos Region" olarak gösterilen yerde Güney Xiongnu göçebe topluluğu ile oynayabiliriz demiş.

[center]Resim[/center]

Bölge oyunda var gözüküyor, bu net. Öyle veya böyle göçebeler paralı asker, direkt oynanabilir, ücretsiz ya da bir DLC olarak yer alacaklardır.

Diğer işaret edilen yerlerde de kimi tarihi topluluklar ya da vakaların oyunda yer alıp almayacağı işaret edilmiş. Bazı coğrafi yerler ve kıyılar da aynı şekilde işaretlenmiş. Kimisi doğru kimisi hatalı ya da harita dışında kalmış.

Yineliyorum, bizi çok etkilemez ama Çinli oyuncular eğer içerik iyi olmazsa ağır topa tutalar, bu eksikliklerden başlayarak İngiltere'yi işgal ederler, zira öyle bir popüler olmuş ki Çin'de oyun, almayanı dışlıyorlarmış, çıkmadan ön siparişle almak için birbirlerine baskı yapıyorlarmış. CA iyi para kazanacak...

Not: Xiongnu'ların ben proto hun-türk olduğunu düşünüyorum. Böyle düşünmem için elde bir sürü argümanı var ama zıttı beyanlar da mevcut. Özetle kesin emin değiliz. Ancak yüzdeye dökersek 51+ :D

Not 2: Xianbei Empire da yok, kimisi de Xianbeiler için proto türk ya da moğol diyo. Öyle veya böyle o dönemde Altay ailesindenler işte. Atalarımız. Çinliler ile savaşıyorlar. Xianbei'lerin de Xiong Nu'ların konfederasyonuyla oluşan bir imparatorluk olduğu söyleniyor. Çok şefaf dönemler değil, bilgiler sığ.

Güncelleme

Oyunda kesin Wuhuan ve Xianbei toplulukları var. Bu da Türk/Moğol (pro da denebilir) göreceğiz. Zira son cenkbeyi Gongsun Zan'ın tanıtımında Kuzey'de istikrarı sağlaması için "barbarlar ile mücadele etti" gibi tabirler var.

Gerçi bu kesin %99,9 o sona kalan ihtimalin de gerçekleşme olasılığı matematik açısından var yardir* yine biz hazırlıklı olalım.

“Total War Three Kingdoms” sayfasına dön