Total War Three Kingdoms - Cenkbeyi Sun Jian - Ana Konu

Total War: Three Kingdoms hakkında Türkçe bilgi alabileceğiniz yegane forum bölümü.
Yabgu Nizam Pasha
YNP Puan:2
Total War Three Kingdoms - Cenkbeyi Sun Jian - Ana Konu

Mesaj gönderen Yabgu Nizam Pasha » Çrş Oca 30, 2019 3:45 pm

Total War yeni bir blog serisine başladı. İlk serinin konusu Sun Jian.

Verilen bilgiye göre 11 'Efsanevi Bey' oynanabilir olacak. Hepsinin amacı aynı: Çin'i kendi yönetimi altında birleştirmek. Tabi bu da 11 farklı profil demek. Bu kadar farklılık varken zafere nasıl ulaşılacak?

Bu arada size daha önce gerek video gerek oyun içi özelliklerinin tanıtıldığı görsellerle sunulan her tarihi şahsiyet "Warlord" değil bunu belirteyim. Şimdi bu önemli 11 Cenk beylerinden biri olan Sun Jian'ı daha detaylı tanıyacağız.

Bu yeni blogun amacı Çin'i bilmeyenlere bir şeyler öğretmek, hem de oynayış tarzlarına göre başlangıç için ideal "Warlord" seçimini kolaylaştırmak.

Sun Jian, lakabı "daredevil" olarak belirtilmiş. Yiğit, kanı kaynayan, cesur, gözüpek gibi eş anlamlı bir sıfat diyebiliriz. Bu şekilde Sun Jian'ın nasıl biri olduğunu zaten anlamış oldunuz.

Agresif bir oyun sergileyecekler için ideal birisi. Risk almayı seven profili var. Üniteleri de bu oynanış tarzına uygun. Düşman sınırları içerisinde dahi ordu toparlayabiliyor. Ayrıca yine düşman sınırları içerisinde zayiat iyileştirmesi ve paralı askerleri ucuza orduya alma gibi özellikleri var. Komutası altındaki yöneticilere de sadakat için "buff" veriyor.

Kahraman sınıfı: Gözcü
Takma adı: Jiangdong'un Kaplanı

155'de Güney Çin'de fakir bir ailede doğmuş. Diğer lordlara nazaran bir tüccarın oğlu. Soylu ailelerden değil, bu yüzden kendini güçlü rakiplerine kanıtlama gibi bir kaygısı var diyebiliriz. O dönemde belli başlı sınıflara mensup ailelerden değilseniz pek de kale alınan biri olmuyorsunuz. Mesela Wancheng Kuşatması sırasında bizzat savaşa girerek 20 kişi falan öldürmüş. Ordusuyla savaşan üste belirttiğim gibi gözüpek cesur birisi. Ben burada kendini kanıtlama göremiyorum, yani burada savaşı yenseler yeterli olacak, ölümle burun buruna gelip 20 adam almak kolay değil yani.

Gençken önüne çıkan fırsatlardan faydalanmış, babasından mesleğine dair bilgiler edinip o da tüccarlık yapmış. Tarihi dönem gereği yine bir fırsat açığa çıktı Çin'i yönetmek :) kendisi imparatorluğa sadık ama sorunu çözüp hükmetmek de istiyor.

[center][youtube][/youtube][/center]

Oyuna başlamadan önce Sun Jian, yukarıdaki videolarda da gördüğünüz üzere Luoyang'ın enkazında İmparatorluk Mührünü buluyor. Mühürü elinde tutan yönetimi de kısmen eline almış demektir. Zira bu mühür kadim Çin'in yönetenlerince kullanılmış bir nişandır. Buradan +1 puan var yani :) mührü ailesinin yaşadığı Güney Çin'e götürmeye karar verir.

Demek ki o yolda başımıza işler gelecek, oyuna böyle başlıyorsak mührü almak için bize çökecekler yardir*

Oynayış tarzının saldırgan olduğunu üste belirtmiştim. Peki finans işin asıl? O da kolay, tüccar olduğu için ticaret noktalarından daha fazla gelir elde ediyor. Birden fazla savaş cephesine girdiği zaman da bonus kazandığı belirtilmiş. Akıllıca taktiklerle farklı cephelerde başarı göstermek Sun Jian ile olası yani, bu işaret ediliyor. Zira özellikleri de vakit kaybetmek istemeyenler için gayet ideal. Sürekli savaşlar da orduları bunaltabiliyor, bu özellik seride Attila'dan beri var biliyorsunuz, daha doğrusu Age of Charlemagne Campaign'den beri var. Fakat yine Sun Jian'ın bu etkiyi azaltan özelliği de varmış.

[center]Resim
[/center]

Gördüğünüz gibi bir kadın ve 3 ufak çocuk var. Hem mührü bulmuş hem de Çin'e nizam getirmeye çalışan Sun Jian'ın neden ailesinin yanına dönmek istediğini şimdi daha iyi anladınız. Kendisine gözler çevirildiği, çevreyle arası mühürden bozulduğu (mührü elinde tutan ile diğer lordların arasının açıldığı anlamı çıkar buradan) bir ortamda aile tehlike altında demektir. O dönemde topyekün aile katliamları falan var. Gözünün yaşına bakmazlar soyu kuruturlar yani.

[center]Resim[/center]

Başlangıç noktası evine uzak, düşman bölesinde. Yazdığı gibi bu onun için yeni bir durum değil ama bir an evvel ailesinin yanına dönüp üssünü kurmalı.

[center]Resim[/center]

İKİLEM, oo bunu sevdim.

Oyunun başlarında çıkan bir seçenek sonucunda siyasi hareketlerimizi de belirleyeceğiz. Oynanış tarzımıza göre danışmanlar alıyoruz. Devlet adamı, bürokrasi sistemi burada devreye giriyor yani.

Liu Biao bizden mührü isteyecekmiş. Verirsek ilişkiler gelişecek ama nerede kaldı bizim yönetme arzumuz? Amacımız Güney'de Wu Krallığını oluşturmak sonra da tüm Çin'de hüküm sürmek. İşte bu yolda bu seçim bir hayli etkili olacak.

Özetle: Seri oynanış, bol savaş, risk alma, fırsatları lehine döndürme oyun tarzına sahipseniz Sun Jian size göre.

Not 1: Blog'u 1 e 1 çevirmedim, okuyup kendi yorumumla sunmaya çalıştım. Sonraki blogları da böyle yapmaya özen göstereceğiz.

Not 2: Daha fazla tarihi kaynak isteyenler için:

Generals of the South by Rafe De Crespigny (https://openresearch-repository.anu.edu ... index.html)
Romance of the Three Kingdoms chapter two, chapter five, chapter six, and chapter seven
A Biographical Dictionary of Later Han to the Three Kingdoms (23-230 AD) by Rafe de Crespigny (Brill, 2007)
Kongming (http://kongming.net/novel/sgyy/sunjian.php)

Resim

Bu tarihi şahsiyet hakkında gerek firmanın gerek gerçek tarihin verdiği bilgiler doğrultusunda bu başlık altında yorumlar yapalım, yeni konu çok gerekmedikçe açmayalım. Sizlerden de bilgiler bekliyoruz.

Nihayet yeni bir lord! Cao Cao gibi Sun Jian da ana karakter. Askeri tür olarak "nöbetçi/koruyucu" denmiş, bu = Han hanedanının koruyucusu gibi bir şey demek.

İyi bir savaşçı olduğu belirtiliyor. Zaten Çin'in göbeğindeki Jiangdong'un kaplanı olarak geçiyor.

Aynı Xiahou Yuan gibi flames of the phoenix yetisine sahip, bir RAGE modu olmalı.

Uzun savaşlar kendisini daha da güçlendiriyor, savaşın ilk 10 dakikası sallıyorum 1 birim kılıç sallayışla 10 hasar veriyorsa 20. dakikada 20 gibi düşünün.

Son özellikten de anladığımız üzere fütursuzca hücum edip düşmana zarar veren karakter yan etki görüyor ve yoruluyor.

“Total War Three Kingdoms” sayfasına dön